Πυρκαγιά σε Ραφήνα και Βαρνάβα - Κλειστή η Μαραθώνος

Πυρκαγιά σε Ραφήνα και Βαρνάβα - Κλειστή η Μαραθώνος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:30 Δημιουργία 23/07/19, 15:53

Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ανατολική Αττική, σε Ραφήνα και Βαρνάβα.

Ειδικότερα, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 15:21 της Τρίτης στη Ραφήνα, στη συμβολή της οδού Ροδοδάφνης με τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έχουν σπεύσει 48 οχήματα με 62 πυροσβέστες, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Όπως τονίζεται δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο δόθηκε εντολή να διακοπεί προληπτικά η κυκλοφορία στο τμήμα της Λ. Μαραθώνος μεταξύ των οδών Φλέμινγκ και Αργιθέας, όπου πραγματοποιούνται εκτροπές.

Στο σημείο μεταβαίνει εσπευσμένα ο γ.γ. Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας που επιχειρούν.

Την ίδια ώρα, πύρινο μέτωπο εξελίσσεται από τις 15:27 και στον Βαρνάβα Αττικής, σε δασική έκταση με τοπωνύμιο Κοκορέτσιζα, στον δήμου Μαραθώνα.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο κι επιχειρούν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών.

Η πυροσβεστική ζητεί από τους κατοίκους των δύο περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ, για υψηλό κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κέρκυρα προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αν σου άρεσε κάνε