Φωτιά και στο Ύπατο Βοιωτίας - Μπαράζ πυρκαγιών ανά την επικράτεια

Φωτιά και στο Ύπατο Βοιωτίας - Μπαράζ πυρκαγιών ανά την επικράτεια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:52 Δημιουργία 29/07/19, 18:48

Ακόμα μια πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε τη Δευτέρα, σε μια μέρα που έχει καταγραφεί υψηλός αριθμός πύρινων μετώπων ανά την επικράτεια της χώρας.

Το νέο πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα PZL και 3 αεροσκάφη.

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά στο Δρούγο του Δομοκού, που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από τους δεκάδες άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή Χατζίδια στο Κορωπί και στην περιοχή Νέα Παλάτια Ωρωπού.

Στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή Κακή Βίγλα, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και σβήστηκαν πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης η πυρκαγιά στην Ιτέα και μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, με μεγάλη ποσότητα αγροτικών υπολειμμάτων, στην περιοχή Άνω Βούναινα Κιλελέρ Λάρισας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σβήστηκαν επίσης άλλες δυο πυρκαγιές, στον Κάτω Αλισσό Αχαΐας και στην περιοχή Καρδαμά Ηλείας.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.

Αν σου άρεσε κάνε