Αδειάζει η Αθήνα από τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Αδειάζει η Αθήνα από τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:36 Δημιουργία 14/08/19, 12:35

Οι τελευταίοι εξοδούχοι του Δεκαπενταύγουστου εγκαταλείπουν σήμερα το κλεινόν άστυ, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και χάσουν το πλοίο, οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να φτάνουν τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στις αποβάθρες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 21 απόπλοι πλοίων από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Χτες έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, 26 πλοία μεταφέροντας 24.779 επιβάτες, 3.949 οχήματα, 828 δίκυκλα και 890 φορτηγά.

Για τον Αργοσαρωνικό απέπλευσαν 38 πλοία με 6.819 επιβάτες, 676 ΙΧ οχήματα, 68 φορτηγά και 202 δίκυκλα. Από την Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων και από το Λαύριο πέντε.

Χτες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης ζήτησε την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τα λιμάνια, από τα οποία θα αναχωρήσει μεγάλος όγκος εκδρομέων.

Στο μεταξύ, σε ισχύ έχουν τεθεί από σήμερα και τα μέτρα της τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε