Αναζητείται μόνιμη λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη

Αναζητείται μόνιμη λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:35 Δημιουργία 19/08/19, 11:32

Μόνιμη λύση στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης θα αναζητηθεί στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την επίλυση του χάους, το οποίο προκλήθηκε, καθώς το νησί έμεινε για πολλές ημέρες δίχως ανταπόκριση από πλοίο, με αποτέλεσμα δεκάδες αυτοκίνητα και εκατοντάδες πολίτες να έχουν εγκλωβιστεί.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των Υπουργών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη και με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στις 17:00 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, ξανά υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, των Βουλευτών Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του απερχόμενου Δημάρχου Σαμοθράκης, Αθανάσιου Βίτσα και του νέου Δημάρχου Σαμοθράκης, Νικόλαου Γαλατούμου.

Σημειώνεται ότι το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τους κατά το νόμο υπεύθυνους για την διαχείριση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης «για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Προς το παρόν τα πλοία Andros Jet, Ζέφυρος και Άναξ εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Αν σου άρεσε κάνε