Πόρος: Αυτό ήταν το σχέδιο πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου

Πόρος: Αυτό ήταν το σχέδιο πτήσης του μοιραίου ελικοπτέρου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:16 Δημιουργία 20/08/19, 20:13

Ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες ήταν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αυτό που κατέπεσε το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Ωστόσο, μετά από αυτή τη συνομιλία, χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ, από τη στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το ελικόπτερο, ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, δίνοντας το τελευταίο στίγμα του, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία ifly, η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων.

Η Υπα δηλώνει πως αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου για το αεροπορικό δυστύχημα.

Αν σου άρεσε κάνε