ΕΛΑΣ για Εξάρχεια: Δείξαμε αυτοσυγκράτηση στις προκλήσεις

ΕΛΑΣ για Εξάρχεια: Δείξαμε αυτοσυγκράτηση στις προκλήσεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:41 Δημιουργία 30/08/19, 16:28

«Προσπαθείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Επίσης χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την αστυνομία και με τον τρόπο που επιτελεί το έργο της» αναφέρει η ΕΛΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρει, «οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στις Αρχές της δημοκρατίας μας. Το ίδιο έπραξαν και χθες το βράδυ με ιδιαίτερη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση, παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν».

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες βράδυ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων, που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων.

Στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν άλλες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες «δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα, επίσης με διάφορα αντικείμενα και με περισσότερες από 80 μολότοφ. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, όπου έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων».

Αν σου άρεσε κάνε