Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι για την Πέμπτη

Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι για την Πέμπτη

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 11/09/19, 22:39

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας για την Πέμπτη, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το βράδυ, οι βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν την Ήπειρο.

Παράλληλα, στο Αιγαίο αναμένονται ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θυελλώδεις έντασης 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο και το Καρπάθιο τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς, ωστόσο στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικής καταιγίδας μετά το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με στροφή τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Αν σου άρεσε κάνε