Δίκη ΧΑ: Η πρώτη απολογία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Δίκη ΧΑ: Η πρώτη απολογία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:37 Δημιουργία 12/09/19, 16:32

Με την απολογία του Διονύση Αγιοβλασίτη την Πέμπτη ξεκίνησε η νέα φάση στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τις απολογίες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, αυτή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Αγιοβλασίτης δήλωσε «απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής» δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το τηλεφώνημα που είχε μόλις κλήθηκε ως ύποπτος για το "Συνεργείο" με το στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας και κατηγορούμενο ως άμεσο συνεργό στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννη Καζαντζόγλου.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε στο δικαστήριο το επίμαχο τηλεφώνημα ήταν επειδή θέλησε να μάθει τι είχε συμβεί στην Ηλιούπολη γιατί δεν γνώριζε. Είπε επίσης πως η αρχική απόκριση που έλαβε ήταν πως θα υπάρξει ενημέρωση από τον Ιωάννη Λαγό, μέσω του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη. Σε ερώτηση της προέδρου ώστε να διευκρινίσει αν η αναφορά στον, νυν ευρωβουλευτή, Ι. Λαγό, είχε γίνει στις επικοινωνίες με τον Ι. Καζαντζόγλου ο Δ. Αγιοβλασίτης απάντησε:

«Φυσικά. Μετά από το Τμήμα του Αλίμου, όταν μας καλέσανε να δώσουμε εξηγήσεις για κάποια αδικήματα, του ζήτησα τον λόγο για το τι έχει συμβεί και γιατί μας καλούν μάρτυρες».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με την πρόεδρο, τον εισαγγελέα και τον κατηγορούμενο:

Πρόεδρος: Και τι απάντηση πήρατε;

Κατηγορούμενος: Μου είχε πει ότι θα μιλήσει με τον Πατέλη και μετά αυτός με τον Λαγό και θα με ενημέρωνε.

Πρόεδρος: Μάθατε εκ των υστέρων τι είχε γίνει;

Κατηγορούμενος: Όχι. Όταν εγώ ζήτησα εξηγήσεις δεν μου είπαν αν έχει γίνει κάτι.

Πρόεδρος: Από ποιον ζητήσατε εξηγήσεις;

Κατηγορούμενος: Το μήνυμα που μιλάω με τον Καζαντζόγλου και λέει ότι θα πάρει τον Πατέλη και μετά τον Λαγό και θα με ενημερώσει. Μετά με πήρε ο Καζαντζόγλου για τελείως άσχετο λόγο και μου λέει: Δεν έχει συμβεί κάτι, είναι λασπολογία. Το έκαναν για το θεαθήναι.

Εισαγγελέας: Λέτε πως ο Καζαντζόγλου πήρε τον Πατέλη και αυτός το Λαγό. Καταλαβαίνω ότι εσείς περιμένατε εντολή από άλλους για το τι θα πείτε στην κατάθεση σας...

Κατηγορούμενος: Εγώ μίλησα με τον Καζαντζόγλου για να με ενημερώσει αν είχε συμβεί κάτι..

Εισαγγελέας: Θέλατε να σας δώσουν κατευθύνσεις άλλοι... Γιατί;

Κατηγορούμενος: Όταν σε καλούν να δώσεις κατάθεση πρώτη φορά στη ζωή σου.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε αρνηθεί πως γνώριζε τον Ιωάννη Καζαντζόγλου -από φόβο «μετά από ότι είχε γίνει με τον Φύσσα», όπως είπε σήμερα στο δικαστήριο-, όμως αργότερα όταν κλήθηκε από την ειδική ανακρίτρια ανασκεύασε γιατί «με την ειδική ανακρίτρια ένιωσα άνετα και μίλησα. Ήταν πολύ φιλική... η συμπεριφορά της ήταν σχεδόν μητρική».

Αν σου άρεσε κάνε