Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Αχαρνές - Σε ύφεση η φωτιά στη Λαυρεωτική

Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Κεφαλονιά και Αχαρνές - Σε ύφεση η φωτιά στη Λαυρεωτική

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:11 Δημιουργία 14/09/19, 11:58

Καλύτερη είναι η εικόνα από τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς και στις Αχαρνές Αττικής.

«Αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα, στο χωριό Λουρδάτα, καθώς στις 05:15 το πρωί, δυο ταυτόχρονες εστίες έκαναν την εμφάνιση τους κοντά σε ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής. Με λεωφορεία και χωρίς να προκληθεί πανικός μεταφέραμε 200 τουρίστες σε ασφαλές σημείο στην παραλία της περιοχής» δήλωσε στο ΑΜΠΕ, για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, ο Θεοφιλος Μιχαλάτος.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, «αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο και σιγά- σιγά οι τουρίστες επιστρέφουν στα καταλύματα τους».

«Από τις πρώτες στιγμές της μεγάλης πυρκαγιάς, είχα επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με το πρώτο φως της ημέρας έστειλαν στο νησί, ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson, που βοήθησε πολύ τις επίγειες δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά», μας ανέφερε επίσης δήμαρχος Αργοστολίου.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η εν υπαίθρω πυρκαγιά στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους & Λεωφ. Καραμανλή στις Αχαρνές. Παράλληλα, σημειώνεται ότι αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στις Αχαρνές.

Ακόμα, υπό ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, στη λεωφόρο Θορικού, στη Λαυρεωτική.

Αν σου άρεσε κάνε