Αστυνομικός σε εγκληματική σπείρα που εξαρθρώθηκε στον Πύργο

Αστυνομικός σε εγκληματική σπείρα που εξαρθρώθηκε στον Πύργο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:41 Δημιουργία 19/09/19, 15:39

«Πλούσια» χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου η δράση των μελών σπείρας που εξάρθρωσαν, αφού σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού, της έκρηξης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της ζωοκλοπής, της απειλής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών κ.ά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους δράστες, για τους οποίους έχει σχηματιστεί δικογραφία, αλλά δεν έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβάνεται και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η σπείρα αποτελείτο από 10 άτομα, ηλικίας από 19 έως 55 ετών, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πέντε, ηλικίας 55, 35, 26, 31 και 27 ετών.

Όσον αφορά στη δράση των μελών της σπείρας, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εμπλέκονται μέλη της σπείρας είναι η έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στο Πρόδρομο Ηλείας, όπου μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πήγαν και έφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός.

Επίσης, μέλη της σπείρας κατηγορούνται για πυροβολισμούς κατά σπιτιού στην περιοχή Αγία Τριάδα Ηλείας, αλλά και για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου που ανήκει στον ιδιοκτήτη του ίδιου σπιτιού.

Ακόμη, μέλη της σπείρας ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με άλλα δύο άτομα, όπου ο 26χρονος δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι στο αριστερό πόδι τον έναν από τους δύο άνδρες.

Κατά την αστυνομία, μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι κατέστρεψαν με τσεκούρι περίπου 150 ελαιόδεντρα, όπως και για κλοπή υλικοτεχνικού εξοπλισμού από εταιρεία στο Πανόπουλο Ηλείας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των συλληφθέντων και συγκεκριμένα στο σπίτι του 26χρονου, του 31χρονου και του 55χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, ένα περίστροφο, ένα περίστροφο τύπου «Replica», τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 12 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 16 πυροδοτημένους κάλυκες πυροβόλου όπλου, 14,2 γραμμάρια κάνναβης, επτά δενδρύλλια κάνναβης κ.ά. Στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκαν δύο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου, ενώ στο σπίτι του 27χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν δύο πιστόλια, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα, 11 σφαίρες αβολίδοτες, ένα κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας, δύο ασυρμάτους κ.ά.

Τα πέντε μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Αν σου άρεσε κάνε