Σε 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου καλεί η ΓΣΕΕ

Σε 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου καλεί η ΓΣΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:19 Δημιουργία 25/09/19, 14:16

Σε 24ωρη απεργία καλεί τους εργαζομένους η ΓΣΕΕ για την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 2 Οκτωβρίου.

Η απεργία αποφασίστηκε μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Συνομοσπονδία «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Αναλυτικότερα, το Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανακαθορίσει την ημέρα της απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου, «μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να τραβήξει πιο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση, συντασσόμενο με το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα όλων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων εκπροσώπησης εργαζομένων της χώρας, αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

«Μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά να το εισαγάγει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα, ώστε να συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ανακοίνωσε ότι επανακοθορίζει τη στάση του και μεταφέρει την προκήρυξη της απεργίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, «συντασσόμενο με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας».

Επίσης, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου του νομού Κοζάνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κηρύξει εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) γνωστοποίησε ότι, «μελετώντας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από επίσημη πληροφόρηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για μετάθεση της κατάθεσης του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη εικοσιτετράωρης παμφθιωτικής απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου».

Παράλληλα, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου σε συνεδρίασή του, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες απεργίες στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, που πραγματοποιήθηκε και στις 2 Οκτωβρίου 2019.

Το Εργατικό Κέντρο του νομού Σερρών επισημαίνει ότι αποφάσισε να κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας, «ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και καίρια αντίδραση όλων των εργαζομένων στην μη ψήφιση του νομοσχεδίου».

Μεταξύ άλλων, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό αποφάσισε την προκήρυξη εικοσιτετράωρης κλαδικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 Οκτωβρίου, όπως, επίσης και το Εργατοϋπαλληλικό Τμήμα Χαλκιδικής, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία και άλλα Εργατικά Κέντρα και άλλες Ομοσπονδίες.

Αν σου άρεσε κάνε