Λέσβος: 3 συλλήψεις μετά από κινηματογραφική καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών

Λέσβος: 3 συλλήψεις μετά από κινηματογραφική καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:20 Δημιουργία 25/09/19, 18:15

Σε 3 συλλήψεις προχώρησε το Λιμενικό την Τετάρτη μετά από μεγάλη επιχείρηση νότια της Λέσβου για τον εντοπισμό και σύλληψη δύο σκαφών που κρίθηκαν ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών.

Το πρώτο από τα δύο σκάφη έχει ακινητοποιηθεί αφού χρειάστηκε πρώτα να δεχθεί τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού από ελικόπτερο του Σώματος.

Αυτή την ώρα το φουσκωτό και οι τρεις συλληφθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Πρόκειται για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής και έναν Ιταλό.

Το σκάφος που παρακολουθείτο εδώ και μέρες να κινείται ύποπτα ευρισκόμενο αρχικά στις αλβανικές ακτές με προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκε πριν από λίγο κοντά στις τουρκικές ακτές απέναντι από τη Λέσβο.

Ακολούθησε καταδίωξη από την τουρκική ακτοφυλακή η οποία απέβη όμως άκαρπη ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε καταδίωξη από 10 πλωτά του ελληυνικού Λιμενικού και με τη συνδρομή ελικοπτέρων και σκαφών της Frontex.

Τελικά το σκάφος ακινητοποιήθηκε και μεταφέρεται στη Λέσβο για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για τον εντοπισμό του δεύτερου.

Αν σου άρεσε κάνε