«Χτύπημα» της ΕΛΑΣ στο παρεμπόριο, σε επιχείρηση στην Αγ. Βαρβάρα

«Χτύπημα» της ΕΛΑΣ στο παρεμπόριο, σε επιχείρηση στην Αγ. Βαρβάρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:29 Δημιουργία 25/09/19, 18:26

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκειά της, ελέγχθηκαν καταστήματα και έγινε έρευνα σε κατοικία.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.191 τεμάχια - αξεσουάρ και είδη ένδυσης και υπόδησης (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου), πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο, πιστόλι replica και δύο κυνηγετικές καραμπίνες, 426 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 5.760 κίβδηλα κέρματα των 2 ευρώ, κλειδιά και σημειώσεις από τα καταστήματα, καθώς και 8.750 ευρώ.

Συνελήφθησαν τρία άτομα (Έλληνες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για παραχάραξη, πλαστογραφία μετά χρήσεως, αθέμιτο ανταγωνισμό, παράβαση της νομοθεσίας για τα σήματα και περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων, καθώς και η ζημία των σηματούχων εταιρειών, φθάνει, με βάση τις εκτιμήσεις πραγματογνωμόνων, σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών, σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Τα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα φυσίγγια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού για καταστροφή.

Τα κατασχεθέντα νομίσματα απεστάλησαν για εξέταση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι κίβδηλα και θα αποσταλούν περαιτέρω στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Αν σου άρεσε κάνε