Η ΓΣΕΕ ζητεί αλλαγές στις εργασιακές διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου

Η ΓΣΕΕ ζητεί αλλαγές στις εργασιακές διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:29 Δημιουργία 02/10/19, 16:27

TAGS

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Στην Αθήνα εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν ότι οι επίμαχες διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες κρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όσο δεν υπάρχει σταθερή και πλήρης εργασία για όλους, όσο οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ανεργία και την εργοδοτική παραβατικότητα.

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε