Νέο «άκυρο» για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέο «άκυρο» για άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 03/10/19, 19:09

Την 7η διαδοχική άρνηση στο αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα γνωστοποίησε ομόφωνα την Πέμπτη το Συμβούλιο των φυλακών Βόλου.

Σημειώνεται πως εκτός από τον εισαγγελέα, ο οποίος και τις προηγούμενες φορές είχε ασκήσει «βέτο» κατά τη άδειας του πολυισοβίτη αρχιεκτελετή της 17Ν , αρνητική ήταν και η ψήφος των άλλων δύο μελών του Συμβουλίου, δηλαδή της διευθύντριας των φυλακών και της κοινωνικής λειτουργού.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του κρατούμενου, μάλιστα, τα δύο τελευταία πρόσωπα ήταν τα ίδια που τις προηγούμενες φορές είχαν ταχθεί υπέρ της χορήγησης άδειας στον κρατούμενο.

Εκ του νόμου ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά της απόρριψης του αιτήματος του, η οποία θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο Βόλου, το οποίο όμως, όλες τις προηγούμενες φορές είχε εκδώσει απορριπτικό βούλευμα και είχε πει «όχι» στη χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αν σου άρεσε κάνε