Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μεταναστευτικές ροές

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μεταναστευτικές ροές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 06:56 Δημιουργία 04/10/19, 06:55

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές.

Χθες, Πέμπτη σημειώθηκαν άλλες 258 αφίξεις από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές, καταγράφηκαν περιστατικά σε Λέσβο (142 άτομα), Κάλυμνο (26), Χίο (33), Κω (30) και Σαμοθράκη (27).

Στην Λέσβο, σκάφος της Frontex εντόπισε φουσκωτό με 47 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας. Το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι Σκάλας, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος που φέρεται να ήταν ο χειριστής της λέμβου. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε άλλο ένα φουσκωτό με 58 άτομα, όπου και σ’ αυτή τη περίπτωση έγινε σύλληψη ενός 25χρονου. Το τρίτο περιστατικό στη Λέσβο όπου επενέβη το σκάφος της Frontex, ήταν με πλωτό σκάφος το οποίο είχε 37 αλλοδαπούς.

Στην Κάλυμνο, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή της Παλιονήσου με 26 αλλοδαπούς, τους οποίους διέσωσε, ενώ συνέλαβε δύο άτομα ηλικίας 32 και 43 ετών. Στο Βροντάδο Χίου βρέθηκαν και διασώθηκαν 33 μετανάστες, ενώ στη Κω σκάφος μετέφερε 30 άτομα. Το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι και συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός. Στη Σαμοθράκη τέλος, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν φουσκωτό με 27 αλλοδαπούς.

Αν σου άρεσε κάνε