Έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Χανιά

Έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Χανιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:07 Δημιουργία 04/10/19, 16:04

Το κύμα κακοκαιρίας που συνεχίζει το πέρασμα του έχει προκαλέσει προβλήματα σε Κεφαλονιά και Χανιά.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, στην Κεφαλονιά τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου, με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά προσπαθούν να επαναφέρουν την ομαλότητα στο Νύφι, όπου ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ανθρώπου.

Στην περιοχή της Κρήτης, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή μετά τον 'Αγιο Φανούριο όπου πέρυσι είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, έχουν πέσει στο οδόστρωμα κομμάτια από δέντρα και κλαδιά, ενώ στο τμήμα της εθνικής οδού λίγο πριν από την είσοδο προς Βρύσες, μεγάλο κομμάτι από δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα που βρισκόταν σε κίνηση, προκαλώντας του υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τραυματισμός του οδηγού.

Στα σημεία όπου έχουν αναφερθεί προβλήματα έχουν αναπτυχθεί οχήματα της ΕΛΑΣ για ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που παρεμβαίνει για την απομάκρυνση και κοπή κλαδιών και δέντρων όπου υπάρχουν προβλήματα.

Στον κόμβο Μουρνιών, δέντρο έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν, μέχρι την απομάκρυνσή του, κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τέλος, από την ένταση των ανέμων «υποχώρησε» η βάση στήριξης των προβολέων του πυλώνα φωτισμού στο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο της πόλης.

Αν σου άρεσε κάνε