Πάνω από 100 νέες αφίξεις προσφύγων σε νησιά και Έβρο την Κυριακή

Πάνω από 100 νέες αφίξεις προσφύγων σε νησιά και Έβρο την Κυριακή

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 06/10/19, 19:38

Μαζικές είναι και την Κυριακή οι αφίξεις μεταναστών-προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, που συνεχίζουν να φθάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά.

Στη Λέσβο, διασώθηκαν από πλωτό σκάφος του Frontex 36 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Εφταλούς. Μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σκάλας Συκαμιάς, όπου συνελήφθη ένας από αυτούς, 34χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου.

Στη Σάμο, 44 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του ακρωτηρίου Πράσσο, σε φουσκωτό. Περισυλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βαθέος. Άλλοι 19 διασώθηκαν το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πράσσου, όπου επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.

Στην Αλεξανδρούπολη, διασώθηκαν 37 άτομα, που εντοπίστηκαν, από πλωτό του Frontex, σε φουσκωτό που έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της πόλης και τελικά μεταφέρθηκαν εκεί.

Στην Κω, εννέα αλλοδαπούς διέσωσε πλωτό σκάφος του Frontex, που τους εντόπισε σε φουσκωτή λέμβο ανοιχτά του λιμανιού και τους μετέφερε στον επιβατικό λιμένα.

Αν σου άρεσε κάνε