Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 18χρονου στην Πλατεία Αμερικής

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 18χρονου στην Πλατεία Αμερικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:04 Δημιουργία 21/10/19, 18:03

«Φως» στην ανθρωποκτονία 18χρονου αλλοδαπού τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πλατεία Αμερικής έριξε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε αυτήν εμπλέκονται τουλάχιστον έξι άτομα, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί, δύο 19χρονοι και 21χρονος.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου, οι δράστες κινήθηκαν προς την πλατεία, όπου σύχναζε το θύμα, με σκοπό να λύσουν προσωπικές διαφορές. Για τον λόγο αυτό, είχαν εφοδιαστεί με αιχμηρά αντικείμενα και, μόλις εντόπισαν τον 18χρονο, του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Στη συνέχεια, διέφυγαν εκτός Αττικής.

Έπειτα από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών, 19χρονος, είχε μεταβεί στην Ορεστιάδα, με σκοπό να διαφύγει εκτός χώρας, ωστόσο, σε συνεργασία με την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, εντοπίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Για τους υπόλοιπους δράστες, συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για την ταυτοποίηση, όσο και για τον εντοπισμό τους.

Το θύμα είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 21χρονος ήταν ήδη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αν σου άρεσε κάνε