Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας για την Παρασκευή

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας για την Παρασκευή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:16 Δημιουργία 31/10/19, 15:55

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται έως τις πρώτες ώρες της αυριανής ημέρας κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ στη συνέχεια και έως το απόγευμα πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια της χώρας και κυρίως στο νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 15, στην Ήπειρο από 9 έως 24, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 22.

Οι άνεμοι στο Νοτιοδυτικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με ενίσχυση από το μεσημέρι, φτάνοντας το απόγευμα τα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου, ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές, με μικρή πιθανότητα καταιγίδας έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς.

Αν σου άρεσε κάνε