Η Κεραμέως αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών, μετά την απόφαση του ΕΔΔΑ

Η Κεραμέως αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών, μετά την απόφαση του ΕΔΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:51 Δημιουργία 01/11/19, 14:47

Σε αλλαγές για το μάθημα των θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία, μετά από τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προχωρήσει η Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρεται σήμερα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργός Παιδείας, «το υπουργείο θα επεξεργαστεί και θα αντιμετωπίσει, με τρόπο συνεκτικό, όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτονοήτως θα τροποποιηθούν και οι ρυθμίσεις που αφορούν το πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών και τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υποχρέωση αποκάλυψης πεποιθήσεων για την απαλλαγή από τη θρησκευτική εκπαίδευση στο σχολείο είναι αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δικαιώνοντας έτσι τους γονείς Ελλήνων μαθητών που είχαν προσφύγει στο ΕΔΔΑ.

Αν σου άρεσε κάνε