Ο Ιερώνυμος υποδέχθηκε φοιτητές της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας

Ο Ιερώνυμος υποδέχθηκε φοιτητές της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 04/11/19, 21:33

Τους φοιτητές και τους υπευθύνους του μεταπτυχιακού προγράμματος μετάφρασης της Βίβλου, που πραγματοποιείται από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία, καλωσόρισε το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνεχάρη τους φοιτητές και τους συντελεστές του προγράμματος και τόνισε ότι είναι απαραίτητο σε μια εποχή σύγχυσης, διότι ο Λόγος του Θεού είναι τροφή για όλους μας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, χρήσιμες τις δραστηριότητες της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, ενώ επισήμανε πως θα ήθελε να κάνει κάτι αντίστοιχο και η Εκκλησία. Επιπλέον, σημείωσε ότι θα υπάρχει συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και ο Λόγος του Θεού να είναι σε κάθε σπίτι.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής, Μιχαήλ Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα σπουδών, για το οποίο υπογράμμισε ότι πρόκειται για διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών της Βίβλου σε ορθόδοξες χώρες, υπό την ονομασία «Καινοτομία και Παράδοση στη Μετάφραση της Βίβλου» (μεταπτυχιακό δίπλωμα για μετάφραση της Βίβλου σε ορθόδοξο περιβάλλον). Το πρόγραμμα αυτό παρέχει την ευκαιρία σε Βιβλικές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε ορθόδοξες χώρες να προτείνουν κατάλληλους υποψηφίους και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Nida της Αμερικανικής Βιβλικής Εταιρίας, το πανεπιστήμιο Σαν Πελεγκρίνο του Μισάνο της Ιταλίας και την Ελληνική Βιβλική Εταιρία, που συμμετέχει ως συντονιστής. Περιλαμβάνει 3 έτη σπουδών εξ αποστάσεως, αλλά και φυσικής παρακολούθησης σεμιναρίων 2 εβδομάδων ανά έτος, ενώ στο τέλος χορηγείται επίσημα αναγνωρισμένος τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών (συνολικά 60 credits για αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίπλωμα).

Επιπρόσθετα, έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο του σεμιναρίου συναντώνται με τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, γι' αυτό και ζήτησαν να ενημερώσουν τον αρχιεπίσκοπο αναφορικά με το πρόγραμμα και να πάρουν την ευχή του.

Αν σου άρεσε κάνε