Προβλήματα και ζημιές στην Ήπειρο από την κακοκαιριά

Προβλήματα και ζημιές στην Ήπειρο από την κακοκαιριά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:49 Δημιουργία 08/11/19, 14:46

Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι έως και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την Ήπειρο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα στο εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο, από πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις, ωστόσο έχουν αποκατασταθεί από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επαρχικαή οδό Κόνιτσας-Δίστρατου στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσας-Κοζάνης, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας στο τμήμα Τέροβο-Κουκλέσι, καθώς και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.

Αρκετές ζημιές υπέστησαν και στέγες σπιτιών στην περιοχή των Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, όπου, εκτός των συνεργείων της περιφέρειας, εργάστηκαν όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου.

Καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά σημειώθηκαν, επίσης, στο ορεινό οδικό δίκτυο της Άρτας, στο οδικό δίκτυο της Πρέβεζας, ιδίως του δήμου Ζηρού, και στην εθνική οδό Πλαταριάς-Σύβοτων στη Θεσπρωτία. Στην Πρέβεζα προκλήθηκαν και ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ υπήρξαν και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Η Πολιτική Προστασία, με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες, συνιστά στους οδηγούς, αλλά και σε όλους τους πολίτες, να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Αν σου άρεσε κάνε