ΕΛΑΣ: 87 συλλήψεις σε κατάστημα για τυχερά παιχνίδια

ΕΛΑΣ: 87 συλλήψεις σε κατάστημα για τυχερά παιχνίδια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:35 Δημιουργία 15/11/19, 15:34

Έφοδο σε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, στην Αττική, έκανε χθες η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, που συνέλαβε συνολικά 87 άτομα.

Πρόκειται για δύο προσωρινά υπεύθυνους και 13 υπαλλήλους του καταστήματος, καθώς και 72 παίκτες. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε την ώρα του ελέγχου και κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχαν εγκατασταθεί 30 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές συνδεδεμένοι σε server με δύο οθόνες και τέσσερις κεντρικές μονάδες, δύο οθόνες στους τοίχους και μηχάνημα για ρουλέτα. Επιπλέον, σε άλλους χώρους είχαν εγκατασταθεί τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια χαρτοπαιξίας, έξι επιτραπέζιες ρουλέτες κι άλλη μία ψηφιακή.

Οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν από 25 κάμερες, συνδεδεμένες σε server, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, ενώ εξωτερικά του καταστήματος ήταν εγκατεστημένες άλλες κάμερες.

Βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν ταμειακή μηχανή, πλήθος δεσμίδων καρτών χαρτοπαιξίας, πλήθος μαρκών διαφόρων χρωμάτων και 12.915 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, οι ρουλέτες, τα ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, οι τράπουλες και οι πλαστικές μάρκες θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της ΔΔΔΥ, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι 32 σκληροί δίσκοι και οι έξι server θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και για απείθεια, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Για τέσσερις αλλοδαπούς παίκτες προέκυψε πως στερούνταν νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα εγγράφων και σε βάρος τους θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης, ενώ για άλλον έναν αλλοδαπό εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αν σου άρεσε κάνε