Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Καβάλας και της Θάσου

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Καβάλας και της Θάσου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:16 Δημιουργία 22/11/19, 14:14

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από την έντονη βροχόπτωση που έκανε χθες την εμφάνισή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Περιφέρεια έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Σήμερα, η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, όπου χθες κατεγράφησαν πλημμυρικά φαινόμενα, είναι βελτιωμένη.

Η βροχή, πάντως, συνεχίστηκε όλη τη νύχτα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, χωρίς εντούτοις να είναι μεγάλης έντασης.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν σε κάποιες γειτονιές στην πόλη της Καβάλας, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και παλιών τοιχίων, ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις μικρής έκτασης στην περιμετρική οδό.

Στη Θάσο, με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Σημειώνεται ότι προβλήματα σημειώθηκαν νωρίτερα και στη Χαλκιδική, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Αν σου άρεσε κάνε