Περιστέρι: Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του μικρού αγοριού

Περιστέρι: Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του μικρού αγοριού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:13 Δημιουργία 02/12/19, 16:11

Νέα δεδομένα έρχονται στην επιφάνεια όσον αφορά την τραγωδία στο Περιστέρι, με τον θάνατο του μόλις 2,5 ετών αγοριού από ασφυξία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί βρήκε ασφυκτικό θάνατο, καθώς κατά το παιχνίδι, είτε μόνο του είτε με το αδελφάκι του κλείστηκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του το εντόπισε τα ξημερώματα και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διασπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ωστόσο, στη συνέχεια, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι είχε δεχθεί κλήση το Σεπτέμβριο «που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έβγαλε ανακοίνωση για την υπόθεση του αγοριού που έχασε τη ζωή του

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 ».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Αν σου άρεσε κάνε