Στη φυλακή 3 από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens

Στη φυλακή 3 από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της Siemens

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 02/12/19, 17:27

Από την δικαστική αίθουσα στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους καταδικασθέντες στην υπόθεση Siemens, στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Στην φυλακή, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγούνται το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, αλλά και η Μάρθα Καραβέλα. Το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, αποδεχόμενο ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως που τους έκρινε υπόπτους τέλεσης νέων αδικημάτων, τονίζοντας πως ακόμη και σήμερα «απολαμβάνουν» χρήματα προερχόμενα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Το δικαστήριο δεν έδωσε επίσης ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου και των καταζητούμενων Χρήστου Καραβέλα και των τραπεζικών στελεχών, Φάνη Λυγινού και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, ακολουθώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Στους επτά Γερμανούς καταδικασθέντες, πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα και στα υπόλοιπα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, επιβάλλοντας, πλην ενός, χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Επιπλέον, στους καταδικασθέντες από τον ΟΤΕ επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες, Αλέξανδρο Λέτσα και Γιώργο Καλδή.

Κατά την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί η απόφασή του επί των κατασχεθέντων και δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, ενώ αναμένεται να τεθεί από την πλευρά της κ. Καραβέλα θέμα κράτησης λόγω ηλικίας.

Αν σου άρεσε κάνε