Ηράκλειο: Χημικά κατά αγροτών, σε επίσκεψη του Βορίδη

Ηράκλειο: Χημικά κατά αγροτών, σε επίσκεψη του Βορίδη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:20 Δημιουργία 05/12/19, 14:16

Σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά αγροτών προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία, σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο σύσκεψης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις αποζημιώσεις των παραγωγών, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, δημάρχων της Κρήτης, καθώς και παραγωγών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έξω από το επιμελητήριο, όπου ήταν σε εξέλιξη κινητοποίηση των παραγωγών. Οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με αγρότες μέλη συλλόγων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς έχουν συγκεντρωθεί μέλη αγροτικών συλλόγων του Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τον δάκο, καθώς και σε πολλές καλλιέργειες λόγω των καιρικών φαινομένων, και ζητούν αποζημιώσεις και κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι.

Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών από τις καταστροφές λόγω κακοκαιρίας, αλλά και της προβληματικής δακοκτονίας.

Παράλληλα, πραγματοποιείται συγκέντρωση και από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος του Επιμελητηρίου επί της οδού 25ης Αυγούστου, όπου επίσης υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Αν σου άρεσε κάνε