Άρχισε η δίκη της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου» σε β' βαθμό

Άρχισε η δίκη της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου» σε β' βαθμό

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 09/12/19, 18:13

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας κάθισε η 29χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία μιας 35χρονης γυναίκας, η οποία ήταν πρώην σύζυγος του εραστή της, τον Αύγουστο του 2016 στο Κορωπί.

Η κατηγορούμενη η οποία είχε διενέξεις με το θύμα την μαχαίρωσε έξι φορές πισώπλατα μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της, στην αυλή του σπιτιού της.

Στην κατάθεσή της η αδελφή του θύματος περιέγραψε όλα όσα βίωσαν εκείνη την μέρα τα ανήλικα παιδιά της όταν φώναζαν στην κατηγορουμένη «μη σκοτώνεις τη μαμά μας».

«Από το 2014 ενοχλούσε την αδελφή μου. Εκείνη τη μέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα την αδελφή μου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Τα παιδιά ακούγονταν να φωνάζουν από μέσα: "μην σκοτώνεις τη μαμά μας". Το πρώτο πρόσωπο, το οποίο σκεφτήκαμε εγώ και άνδρας μου, ήταν η κατηγορουμένη, γιατί γνωρίζαμε ότι η αδελφή μου δεχόταν απειλές», είπε η μάρτυρας προσθέτοντας πως όταν πήγαν στο Κέντρο Υγείας, ο μεγαλύτερος ανιψιός της είπε: «Η γκόμενα του μπαμπά ήρθε και έσφαξε τη μαμά. Εκεί είδα την αδελφή μου να της κάνουν ανάνηψη οι γιατροί, λίγο αργότερα μας είπαν ότι ήταν νεκρή».

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη, πως άκουσε τον γαμπρό της εκεί στο Κέντρο Υγείας, να λέει πως η κατηγορουμένη έκανε τις απειλές της πραγματικότητα.

Όπως είπε η αδελφή του θύματος: «Τα παιδιά είδαν την αδελφή μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει... Την παρακαλούσε να μην την σκοτώσει. ...Η κατηγορουμένη κρατούσε τόσο σφιχτά την αδελφή μου που ο πρώην γαμπρός μου την χαστούκισε για να φύγει...Τα παιδιά βρήκαν το μαχαίρι και το πέταξαν στο απέναντι οικόπεδο, εκεί το βρήκε και η αστυνομία και το κατέσχεσε».

Η μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι πριν από τη δολοφονία η αδελφή της δεχόταν απειλές.

Πρόεδρος: «Ποιος ήταν ο λόγος αυτή της συμπεριφοράς της κατηγορουμένης; Τι πιστεύετε;».

Μάρτυρας: «Πιστεύω ότι ήθελε να χωρίσει την αδελφή μου από τον άνδρα της αλλά και να μην βλέπει ο πρώην γαμπρός μου ούτε τα παιδιά του...Είχε απειλήσει και τον ίδιο, τον είχε κάψει με βενζίνη, του είχε πετάξει λάδια....Ο πρώην γαμπρός μου έλεγε πως η κατηγορουμένη είχε εμμονή με την αδελφή μου. Ήθελε και εκείνη να έχει την ζωή της».

Από την πλευρά του ο πατέρας της κατηγορουμένης υποστήριξε ότι το θύμα ενοχλούσε την κόρη του και ότι της είχε επιτεθεί. Όπως ανέφερε ο ίδιος «έπεσε από τα σύννεφα» όταν πληροφορήθηκε τη σχέση της κόρη του με τον σύζυγο της 35χρονης. Στην κατάθεσή του ο πατέρας της κατηγορουμένης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου, έμπλεξε με τον σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση ήρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν και το καλύτερο. Ετοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τέλος του 14. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς».

Μάλιστα, ο πατέρας της κατηγορουμένης απέδωσε το έγκλημα της κόρης του στο φόβο που εκείνη ένιωθε, ενώ υποστήριξε ότι το θύμα πέθανε από αιμορραγία λόγω αμέλειας των γιατρών.

«Η κόρη μου φοβήθηκε για το παιδάκι της που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό της. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο παίρνοντας το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη. Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις».

Στη δίκη κατέθεσαν και γιατροί του Κέντρου Υγείας όπου είχε μεταφερθεί το θύμα μετά την επίθεση με έξι μαχαιριές που δέχθηκε από την κατηγορουμένη. Όπως κατέθεσαν, η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας. Ήταν τραυματισμένη και στους δυο πνεύμονες και η προσπάθεια για ανάνηψή της διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Αν σου άρεσε κάνε