Μήνυμα ΔΙΣ προς τον Βαρθολομαίο: Αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας

Μήνυμα ΔΙΣ προς τον Βαρθολομαίο: Αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:32 Δημιουργία 11/12/19, 15:28

Την αποδοχή της ανακήρυξης του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποφάσισε να αποδεχθεί «ελεύθερα και αβίαστα» η Εκκλησία της Ελλάδος, σε μια κίνηση που αναμένεται να φέρει εντάσεις στις σχέσεις της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μάλιστα, όπως τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Η συγκεκριμένη Απόφασή Της βασίζεται απολύτως στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση και δεν έχει οιανδήποτε σχέση με ‘'εθνικισμούς'' και άλλες ‘'άνωθεν'' παρεμβάσεις, όπως άκριτα και εντελώς αβίαστα διαδίδεται από κάποιους».

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει ότι «Η αγία μας Εκκλησία σέβεται πλήρως και ουσιαστικώς την ελευθερία και την ευθύνη εκάστου ανθρώπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας, και το θρησκευτικό ‘'πιστεύω'' των πιστών όλων των Ομοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών, και εύχεται πάντοτε ‘'υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου''».

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δηλώνει «υπευθύνως» ότι οιαδήποτε άλλη αντίθετη άποψη, διατύπωση και αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι άκαιρη, άκριτη, και προέρχεται εντελώς «εκ του πονηρού».

Αν σου άρεσε κάνε