Έληξε η απαγωγή του Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο

Έληξε η απαγωγή του Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:00 Δημιουργία 13/12/19, 17:58

Την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση του 20χρονου Έλληνα δόκιμου ναυτικού του πετρελαιοφόρου πλοίου «Έλκα Αριστοτέλης», που, μετά από 40ημέρες κράτησης από ένοπλους πειρατές στη Δυτική Αφρική, και πολυήμερες διαπραγματεύσεις, αφέθηκε ελεύθερος τα ξημερώματα, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απαγωγή του Δημήτρη Γκιάτη, του δόκιμου μηχανικού έληξε και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και ακολουθώντας τις εντολές του πρωθυπουργού, παρακολουθήσαμε την υπόθεση, προκειμένου να συμβάλλουμε στο αίσιο τέλος της. Θέλω να ευχηθώ στον Δημήτρη να συνεχίσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του και να αφήσει πολύ γρήγορα πίσω του το συγκεκριμένο περιστατικό» τόνισε σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο υπουργός.

Σε ερώτηση αν έχει ενημερωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες για τις πολυήμερες συνθήκες κράτησης του 20χρονου, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι σύντομα πρόκειται να καλέσει τον Δημήτρη Γκιάτη στο υπουργείο για να μάθει περισσότερα και για τη διαδικασία της απαγωγής, αλλά και για όσα μεσολάβησαν όλες αυτές τις 40 ημέρες που εξελισσόταν η συγκεκριμένη υπόθεση.

«Το σημαντικό είναι ότι ο Δημήτρης είναι καλά στην υγεία του. Είναι ένα νέο παιδί με όλη τη ζωή και το μέλλον μπροστά του. Εμείς, ως υπουργείο Ναυτιλίας, θα σταθούμε δίπλα του και σε αυτόν και στην οικογένειά του και βεβαίως θα είμαστε παρόντες όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Με τον Δημήτρη δεν έχω ακόμα μιλήσει μαζί του και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες για τον επαναπατρισμό του» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια εταιρεία, Εuropean Product Carriers LTD, αναφέρει ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες των τριών απαχθέντων που απελευθρώθηκαν και γίνονται όλες οι διαδικασίες για την επιστροφή στις πατρίδες τους, σε Ελλάδα, Φιλιππίνες και Γεωργία.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του τέταρτου μέλους που πληρώματος, υπηκόου Φιλιππίνων, που είχε και αυτός απαχθεί. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την Εuropean Product Carriers LTD, οφείλεται σε παθολογικά αίτια, λόγω ασθένειας.

Αν σου άρεσε κάνε