Γεμάτος καρφιά ο μηχανισμός - Προειδοποίηση για άσυλο και Εξάρχεια «βλέπουν» οι Αρχές

Γεμάτος καρφιά ο μηχανισμός - Προειδοποίηση για άσυλο και Εξάρχεια «βλέπουν» οι Αρχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:12 Δημιουργία 16/12/19, 13:32

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν γεμάτος καρφιά, με τις Αρχές να εκτιμούν πως οι δράστες θα προχωρούσαν σε τυφλό χτύπημα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, για τον μηχανισμό, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε σακίδιο, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ως προς τις λεπτομέρειες τώρα, οι δράστες είχαν κατασκευάσει μία κανονική βόμβα, η οποία πιθανότατα από αστοχία υλικού δεν πυροδοτήθηκε.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα μεγάλο ρολόι, καλωδιώσεις, ενώ η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε σωλήνα οικοδομών, ο οποίος ήταν μέσα σε πλαστικό δοχείο γεμάτο καρφιά.

Σημειώνεται ότι το σακίδιο το εντόπισε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου στη μάντρα από τη μέσα πλευρά της Πολυτεχνειούπολης.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής πήγε να πάρει από το σημείο τη μοτοσικλέτα του, που ήταν παρκαρισμένη και είδε πως από το σακίδιο εξείχαν καλώδια.

Αμέσως ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το ύποπτο σακίδιο.

Τελικά ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από τους άνδρες των ΤΕΕΜ.

Οι Αρχές στο ΑΤ Ζωγράφου λένε πως η επιλογή του σημείου από τους δράστες δεν είναι τυχαία, καθώς συνδυάζεται και αστυνομικό τμήμα αλλά και πανεπιστήμιο.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για κίνηση με νόημα, ως μία προειδοποίηση για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Δεν αποκλείεται βέβαια και το ενδεχόμενο να είναι μία αντίδραση για την συνεχή αστυνομική παρουσία και τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Αν σου άρεσε κάνε