Χριστουγεννιάτικη λάμψη στους δρόμους της Αθήνας

Χριστουγεννιάτικη λάμψη στους δρόμους της Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 16/12/19, 21:04

Λεωφόροι, δρόμοι και πλατείες και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας, που είτε δεν είχαν φωτιστεί ποτέ στο παρελθόν είτε ο στολισμός τους ήταν υποτυπώδης, γέμισαν φως και λάμψη αυτή τη χρονιά, εν όψει των Χριστουγέννων, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, η συμμετοχή 19 εταιρειών, ιδρυμάτων, φορέων και σωματείων στον στολισμό της Αθήνας, του έδωσε τη δυνατότητα να φωταγωγήσει με τις δικές του δυνάμεις και την υλικοτεχνική υποδομή που έχει ήδη στην διάθεση του μια σειρά από περιοχές.

Πέρα από το Σύνταγμα, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, τη Βασ. Σοφίας, την Ερμού, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τη Βασ. Κωνσταντίνου και άλλους δρόμους του ιστορικού κέντρου, στολίστηκαν μετά από χρόνια ή για πρώτη φορά – μεταξύ άλλων – η Αχαρνών, η Αχιλλέως, η Ιπποκράτους, η Λιοσίων, η Μιχαλακοπούλου, η Αγίου Μελετίου, η Ερατοσθένους, η Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, η Μάχης Αναλάτου στον Νέο Κόσμο, η πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι, η Ιερά Οδός από τις γραμμές του τρένου ως την Σπύρου Πάτση, η πλατεία Εξαρχείων, ο πεζόδρομος της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, η Χρεμωνίδου και η πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, ο κόμβος Μεσογείων - Κατεχάκη, η πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό, η Αρδηττού στο Μετς, η πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, οι πεζόδρομοι Γ. Ολυμπίου και Δράκου στο Κουκάκι, η πλατεία Καλλιγά στα Πατήσια κλπ.

«Στόχος μας ήταν να φωτίσουμε και να δώσουμε άρωμα γιορτών και στις γειτονιές πέρα από το κέντρο. Τον πετύχαμε. Στολίστηκαν δεκάδες δρόμοι και πλατείες που ήταν ξεχασμένες τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο θα στολίζουμε ακόμη περισσότερες. Γιατί φέτος η Αθήνα είναι στολισμένη περισσότερο από ποτέ και η ατμόσφαιρα των γιορτών, της ζωής και της εμπορικής κίνησης μοιράζεται παντού» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αν σου άρεσε κάνε