Αστυνομικοί για Κουκάκι: Δημόσιος χώρος η ταράτσα όπου έγιναν οι προσαγωγές

Αστυνομικοί για Κουκάκι: Δημόσιος χώρος η ταράτσα όπου έγιναν οι προσαγωγές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:01 Δημιουργία 18/12/19, 14:09

Τη θέση ότι οι προσαγωγές πατέρα και γιου σε ταράτσα κτιρίου στο Κουκάκι έγιναν σε δημόσιο χώρο και συνεπώς ήταν νόμιμες εκφράζει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι «οι ταράτσες είναι δημόσιος χώρος, συνεπώς μπορεί η Αστυνομία να προσαγάγει και να συλλάβει άτομα που θεωρεί ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα. Αντιθέτως, δεν μπορεί η Αστυνομία να μπει σε κάποιο σπίτι χωρίς άδεια εισαγγελέα (εκτός και εάν συντελείται κακούργημα).

Όπως και δεν μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας, επειδή στην αρχή δεν είχαν άδεια εισαγγελέα και επειδή δεν γινόταν εντός του κάποιο κακούργημα».

Στην ερώτηση για τις καταγγελίες περί βίαιης προσαγωγής του γιου της οικογένειας ο κ. Μπαλάσκας δηλώνει ότι «η αξιοπιστία των καταγγελλομένων ελέγχεται και θα διερευνηθεί. Το κατά πόσο δηλαδή υπήρξε ή όχι υπέρβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς. Σε κάθε περίπτωση κατά τη σύλληψη ή προσαγωγή είναι υποχρεωτική η ακινητοποίηση και η χειροπέδηση.

Αυτή είναι η αστυνομική πρακτική που διδάσκεται και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τη χειροπέδηση απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια. Να σημειώσουμε ότι η πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκκενώσεις κτιρίων έγινε παρουσία εισαγγελέα».

Αν σου άρεσε κάνε