Κουκάκι: Συνελήφθησαν ο πατέρας και οι γιοι του από την Ματρόζου

Κουκάκι: Συνελήφθησαν ο πατέρας και οι γιοι του από την Ματρόζου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:04 Δημιουργία 18/12/19, 15:58

Να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για τη χρήση αστυνομικής βίας που σημειώθηκε στην εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι προσπάθησε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΛΑΣ, με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ελληνικής αστυνομίας, Θ. Χρονόπουλου.

Αναφορικά με τον πατέρα και τους δύο γιους του που προσήχθησαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν από τη διώροφη κατοικία στην οδό Ματρόζου 47, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε πως πατέρας είναι σκηνοθέτης, ο ένας γιος είναι φοιτητής και ο δεύτερος ασκούμενος δικηγόρος. Ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι δεν ασκήθηκε βία μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων, ενώ εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό του στη μητέρα των δύο νεαρών που συνελήφθησαν στην οδό Ματρόζου.

«Σεβόμαστε απόλυτα τη μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν. Είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω, έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφω».

Συνολικά, από την αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τις καταλήψεις έχουν γίνει 9 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν όλες σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, στις καταλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν: ένας ασύρματος που μπορεί να πιάνει τα σήματα της αστυνομίας και ένα σημείωμα στην οδό Παναιτωλίου, στα αγγλικά, με οδηγίες άμυνας και ενέργειες σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας Γάλλος πολίτης, ο οποίος ήταν και στην κατάληψη «Βανκούβερ» που εκκενώθηκε πριν από λίγο καιρό, καθώς και ένας Σουηδός πολίτης.

Αν σου άρεσε κάνε