Δήμος Αθηναίων: Έργα 72 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και σχολικά κτήρια

Δήμος Αθηναίων: Έργα 72 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και σχολικά κτήρια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:30 Δημιουργία 23/12/19, 14:28

Δύο μεγάλα έργα ασφαλτοστρώσεων και αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και δημοπρατούνται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να ξεκινήσουν άμεσα.

Το πρώτο, με τίτλο «Αναβάθμιση οδικού δικτύου όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αθηναίων (1η έως 7η Δημοτική Κοινότητα), προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, προβλέπει: Συντήρηση οδών με την ανακατασκευή των ασφαλτικών σε δημοτικούς δρόμους μήκους περίπου 200 χιλιομέτρων, με νέες διαγραμμίσεις και υψομετρικές προσαρμογές φρεατίων. Με το έργο αυτό θα ανακατασκευαστεί το 25% του συνολικού οδικού δικτύου του δήμου εντός της επόμενης διετίας.

Το δεύτερο έργο, με τίτλο «Συντηρήσεις-Βελτιώσεις κτηρίων και σχολείων του Δήμα Αθηναίων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες έτους 2020-22», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη συντήρηση των σχολικών και των δημοτικών κτηρίων τα οποία χρήζουν επισκευών. Κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης στατικών φορέων, κατασκευής μονώσεων, αλλαγής κουφωμάτων και χρωματισμών. Το ποσό που δαπανάται είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κατά 233% (από 3 εκατ. ευρώ/έτος σε 10 εκατ. ευρώ/έτος).

Πρόκειται για έργα που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης κι αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας. Όπως σημειώνεται, η εντολή του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, ήταν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής να εγκριθούν παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στα 72 εκατ. από τα 264 εκατ. ευρώ του συνολικού τεχνικού προγράμματος.

«Η αξία ενός μεγάλου έργου ή μίας σημαντικής παρέμβασης έχει ουσία όταν αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής. Όταν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα. Κι έχει μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Η αναβάθμιση κι ο εκσυγχρονισμός του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου της πόλης, αλλά και των σχολικών και των δημοτικών κτηρίων είναι μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα, αλλά δομικά» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αν σου άρεσε κάνε