Αυτοί είναι οι  νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:09 Δημιουργία 23/12/19, 15:06

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την κυβέρνηση το μεσημέρι της Δευτέρας τα ονόματα για τους νέους αντιπροέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά και από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, η κυβέρνηση επέλεξε για αντιπροέδρους του ΣτΕ τους Αικατερίνη Χριστοφορίδου, Παναγιώτη Ευστρατίου και Ευαγγελία Νίκα.

Υπενθυμίζεται πως στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής είχαν κληθεί 10 Σύμβουλοι Επικρατείας και συγκεκριμένα έγινε η ακρόαση των Συμβούλων Επικρατείας Αικατερίνης Χριστοφορίδου, Μαρίνας-Ελένης Κωνσταντινίδου, Παναγιώτη Ευστρατίου, Μαργαρίτας Γκορτζολίδου, Ευαγγελίας Νίκα, Ευθυμίου Αντωνόπουλου, Γεωργίου Τσιμέκα, Σπυρίδωνα-Κωνσταντίνου Μαρκάτη, Παναγιώτας Καρλή και Μαρίνας Παπαδοπούλου.

Το ελεγκτικό

Όσον αφορά στη μια θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το υπουργικό επέλεξε την Ασημίνα Σαντοριναίου. Υπενθυμίζεται πως είχε γίνει ακρόαση από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής των Συμβούλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεωργίου Βοΐλη, Βασιλικής Ανδρεοπούλου, Ασημίνας Σαντοριναίου, Ελένης Λυκεσά, Ευαγγελίας-Ελισσάβετ Κουλουμπίνη και Σταματίου Πουλή, προκειμένου να εκφράσει την απαιτούμενη γνώμη για την πλήρωση μίας κενής θέσης Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αν σου άρεσε κάνε