Στα 70.000 το όριο για το επίδομα γέννησης

Στα 70.000 το όριο για το επίδομα γέννησης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:32 Δημιουργία 23/12/19, 15:29

Στα 70.000 ευρώ φαίνεται πως «κλειδώνει» το εισοδηματικό όριο για το επίδομα γέννησης, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν οι πολύ πλούσιοι, όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, καθώς πρόκειται για μέτρο δημογραφικής πολιτικής. Σημειώνεται ότι το επίδομα που θα χορηγείται από το 2020 θα είναι ύψους 2.000 ευρώ.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με πηγές.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα- αρχής γενομένης από το επίδομα θέρμανσης.

Αν σου άρεσε κάνε