Κανονικά η ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο

Κανονικά η ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 09/01/20, 21:43

TAGS

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Άνδρου, που προκάλεσαν την περασμένη Δευτέρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τόσο η Άνδρος, όσο και η Τήνος, ηλεκτροδοτούνται έκτοτε με την ενεργοποίηση της τοπικής μονάδας παραγωγής ρεύματος.

Όπως ανακοίνωσε απόψε ο ΑΔΜΗΕ, η βλάβη σημειώθηκε σε δύο σημεία του δικτύου και επιδιορθώθηκε στις 3:30 σήμερα το μεσημέρι.

«Υπό τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις Κυκλάδες τις προηγούμενες ημέρες και δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας η παρέμβαση των τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στις εναέριες γραμμές μεταφοράς όταν πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, τα συνεργεία του Διαχειριστή μετέβησαν στο νησί αμέσως μετά την άρση του πολυήμερου απαγορευτικού απόπλου σήμερα το πρωί» αναφέρει ο Διαχειριστής.

Όπως σημειώνει, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, η Άνδρος και η Τήνος παρέμειναν χωρίς ηλεκτρική τροφοδοσία από τις 07:30 τη Δευτέρα 6/1 έως τις 13:40 της ίδιας ημέρας. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εντός λίγων ωρών κατέστη δυνατή χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τη στενή συνεργασία ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ, η οποία επέτρεψε την ταχεία εκκίνηση του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) της Άνδρου και την τροφοδότηση των φορτίων των νησιών μέσω του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Η αδιάλειπτη τροφοδότηση συνεχίστηκε μέσω του ΑΣΠ έως και σήμερα το μεσημέρι, οπότε τα ηλεκτρικά φορτία των δύο νησιών επανήλθαν επιτυχώς στο Σύστημα Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, οι υποβρύχιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις των δύο νησιών δεν υπέστησαν καμία βλάβη.

Αν σου άρεσε κάνε