Συνεχίζοντα οι έρευνες για επιζώντες από το ναυάγιο στους Παξούς

Συνεχίζοντα οι έρευνες για επιζώντες από το ναυάγιο στους Παξούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:22 Δημιουργία 13/01/20, 14:20

Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι έρευνες του λιμενικού για τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι 21 διασωθέντες, που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα και είναι καλά στην υγεία τους, είναι διαφορετικών εθνοτήτων. Ειδικότερα, 10 από αυτούς είναι από το Αφγανιστάν, τέσσερις από το Πακιστάν, από δύο από τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ, κι ένας από τη Σομαλία.

Οι δώδεκα σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, πάντως μεταξύ των διασωθέντων και των θανόντων δεν υπάρχουν παιδιά, αφού πρόκειται για άτομα ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίουν μέχρι στιγμής οι διασωθέντες, ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος έφτανε περίπου τους πενήντα, με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοουμένων.

Οι έρευνες σήμερα συνεχίζονται με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος κι ενός ελικοπτέρου, καθώς το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και βυθίστηκε «παρασύροντας μαζί του», σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, «πολλά άτομα στον βυθό», δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι προανακρίσεις συνεχίζονται και μέχρι αυτή την ώρα βέβαιος είναι μόνο ο προορισμός που είχαν οι μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ιταλία, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί επισήμως ο τόπος της αναχώρησής τους και ο τρόπος της διακίνησής τους.

Αν σου άρεσε κάνε