Ακόμα πιο κοντά η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Ακόμα πιο κοντά η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 13/01/20, 19:33

Ακόμα πιο κοντά έρχεται η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», έπειτα από το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, το μνημόνιο υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σοφία Νικολάου.

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Αν σου άρεσε κάνε