Νέες στολές και εξοπλισμούς στους αστυνομικούς, μετά τα επεισόδια στο Κουκάκι

Νέες στολές και εξοπλισμούς στους αστυνομικούς, μετά τα επεισόδια στο Κουκάκι

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 14/01/20, 15:59

Νέες στολές κι επιχειρησιακό εξοπλισμό θα προμηθευτούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκένωσης κτηρίων στο Κουκάκι, μετά τις φθορές που υπέστησαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, με εντολή του αρχηγού της, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να χορηγηθούν άμεσα.

Την ίδια ώρα, απάντηση στις επικρίσεις για τον χαρακτήρα της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρεται πως η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία.

Αναλυτικά, η Εισαγγελία τοποθετείται ως εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διώξεις θα έπρεπε να ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι πλημμελήματα.

Αν σου άρεσε κάνε