Νησιώτες: Περιμένουμε την εξαγγελία και την υλοποίηση των μέτρων για την ασποσυμφόρηση

Νησιώτες: Περιμένουμε την εξαγγελία και την υλοποίηση των μέτρων για την ασποσυμφόρηση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:52 Δημιουργία 23/01/20, 14:36

«Περιμένουμε την εξαγγελία και την υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων για την αποσυμφόρηση των νησιών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και των δημάρχων Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους νησιώτες. «Μας ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει εξαγγελία και υλοποίηση μέτρων αποσυμφόρησης και μείωσης των ροών. Καταγράψαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο των ΜΚΟ, κάτι που οι νησιώτες το απαιτούν. Περιμένουμε άμεσα τις επόμενες ημέρες να διαπιστώσουμε ότι θα υπάρξουν απτά παραδείγματα υλοποίησης των εξαγγελθέντων μέτρων και σύμφωνα με τις εξελίξεις θα αντιδράσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία συναίνεση από πλευρά τοπικής αυτοδιοίκησης σε κανένα σχέδιο. Τονίζω πως εμμένουμε στις θέσεις μας και στο ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε» ανέφερε ο κ. Μουτζούρης.

Αν σου άρεσε κάνε