Κοροναϊός: Αναφορές για 2 Έλληνες εγκλωβισμένους στην Ουχάν

Κοροναϊός: Αναφορές για 2 Έλληνες εγκλωβισμένους στην Ουχάν

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 29/01/20, 21:52

Δύο Έλληνες υπήκοοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στη Γουχάν της Κίνας, σύμφωνα με το ethnos.gr, που επικαλείται πηγές από την Κομισιόν.

Η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ωστόσο προέρχεται από τις κινεζικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους Ευρωπαίους υπηκόους που έχουν δηλώσει επιθυμία να εγκαταλείψουν την περιοχή είναι δύο άτομα με ελληνικό διαβατήριο.

Η πληροφορία βρίσκεται υπόψη των ευρωπαϊκών Αρχών, οι οποίες μένει να τη διασταυρώσουν. Για να υπάρξει σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση και από τις ευρωπαϊκές Αρχές που λειτουργούν στην περιοχή.

Προς το παρόν, οι επιβεβαιωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Γουχάν προέρχονται από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία Εστονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Λάτβια, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχουν δικαίωμα να φύγουν Ευρωπαίοι πολίτες που μπήκαν στην Κίνα με κινεζικό διαβατήριο, ωστόσο η ΕΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κινεζικές Αρχές όπου χρειάζεται.

Μόνο η Γαλλία και η Βρετανία διαθέτουν προξενικές Αρχές στην περιοχή της Γουχάν. Οι υπόλοιπες χώρες -όπως και η Ελλάδα- διαθέτουν τις πρεσβείες τους στο Πεκίνο, που είναι πολύ μακριά. Οι Γάλλοι έχουν δεχθεί να μεταφέρουν και άλλους Ευρωπαίους πολίτες που θα θελήσουν να μεταφερθούν σε ασφαλές έδαφος.

Αν σου άρεσε κάνε