Συνελήφθη στα Εξάρχεια ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Συνελήφθη στα Εξάρχεια ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:23 Δημιουργία 30/01/20, 08:00

Συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια ο δραπέτης, γνωστός στις αστυνομικές Αρχές ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Την ίδια ώρα, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε ακόμη δύο γυναίκες, η μια εκ των οποίων είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Ο συλληφθείς, Γιάννης Μιχαηλίδης, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Αν σου άρεσε κάνε