Ελεύθεροι οι γονείς του άτυχου βρέφους στου Ζωγράφου

Ελεύθεροι οι γονείς του άτυχου βρέφους στου Ζωγράφου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:26 Δημιουργία 18/02/20, 14:55

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του βρέφους 11 μηνών καθώς και το ζευγάρι που διέμενε μαζί τους στου Ζωγράφου και κρατούνταν μετά τον θάνατο του κοριτσιού, καθώς το πόρισμα των ιατροδικαστών κάνει αναφορά σε κακοποίηση αλλά όχι σε σεξουαλική κακοποίηση, όπως αναφέρει το skai.gr.

Νωρίτερα, η μητέρα του παιδιού είχε αποδώσει τις κακώσεις στην αγωγή με υπόθετα που χορηγούνταν στο παιδί λόγω της ασθένειά του.

Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης είχε αναφέρει χθες ότι «πρωταρχικά η νεκροτομική διερεύνηση παραφύσιν σεξουαλική κακοποίηση».

Ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες, αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Ο ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

«Δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο»

Προηγουμένως, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε, με βάση προφορική ενημέρωση που είχε από τον ιατροδικαστή, δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Στην Ασφάλεια κατέθεσε ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι το μωρό έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό.

Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο καιρό υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Αν σου άρεσε κάνε