Η κυβέρνηση καθησυχάζει, μετά το κρούσμα του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση καθησυχάζει, μετά το κρούσμα του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:04 Δημιουργία 26/02/20, 14:40

Καλά στην υγεία της είναι η 38χρονη γυναίκα που επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον κοροναϊό Covid-19, ούσα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, ενώ γίνεται γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.

Όπως ανέφερε για το περιστατικό ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε δημοσιογράφους, η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Όπως εξήγησε «τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Αν σου άρεσε κάνε