Κοροναϊός: Στο «Αττικόν» το τρίτο κρούσμα - Είχε επιστρέψει από το Μιλάνο

Κοροναϊός: Στο «Αττικόν» το τρίτο κρούσμα - Είχε επιστρέψει από το Μιλάνο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:45 Δημιουργία 27/02/20, 14:09

Στο «Αττικόν» Νοσοκομείο νοσηλεύεται η 40χρονη γυναίκα που διαγνώσθηκε σήμερα, Πέμπτη, ως το τρίτο επιβεβαιωμένου κρούσμα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα.

Η 40χρονη, η οποία όπως λένε οι πληροφορίες επέστρεψε από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο, απευθύνθηκε αρχικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου οι γιατροί, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής σε περίπτωση κοροναϊού σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα, προκειμένου να εξεταστεί για τον ιό.

Τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά τους συνταξιδιώτες της, αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή, που βρέθηκε στην Αθήνα.

Δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε, ανακοινώνοντας το κρούσμα: «Είναι καλά στην υγεία της, είναι νεαρή συμπατριώτισσα δεν χρειάζεται να ξέρετε περισσότερα».

Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ, ο κ. Τσιόδρας ζήτησε αρχικά τη βοήθειά τους, ώστε ο κόσμος να μην ανησυχεί για λάθος λόγους. «Εξακολουθούμε να μιλάμε για μία νόσο, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι ήπια και δεν μεταδίδεταιόταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής», σημείωσε.

Αναφερόμενος δε στο δεύτερο κρούσμα, που είναι το 8χρονο παιδί της 38χρονης, της πρώτης ασθενούς από κοροναϊό στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος τόνισε: «Στα πλαίσια της ιχνηλάτισης επαφών της πρώτης περιπτώσεως επιβεβαιώθηκε σήμερα από το εργαστήριο αναφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η μετάδοση του ιού σε στενό συγγενικό μέλος της συμπολίτισσάς μας, πρώτης περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας. Το περιστατικό δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τις υπόλοιπες στενές επαφές και ο έλεγχος παραμένει αρνητικός. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της δεύτερης αυτής περίπτωσης της νόσου στην πατρίδα μας για προληπτικούς λόγους και μόνο συστήνεται το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, του 105ου, για 14 ημέρες».

Αν σου άρεσε κάνε