Νέος γύρος έντασης στον Έβρο

Νέος γύρος έντασης στον Έβρο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:13 Δημιουργία 06/03/20, 09:09

Νέος γύρος έντασης καταγράφεται από το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου.

Ομάδα ατόμων από την τουρκική πλευρά του φράχτη πέταξε χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ «αύρα» της ΕΛΑΣ προχώρησε σε ρίψη νερού. Πυκνός καπνός σκέπασε τον ορίζοντα κατά μήκος του φράχτη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να αποτρέπουν καθημερινά χιλιάδες απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά 1.871 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, στην περιοχή του Έβρου και εμποδίστηκαν από τις ελληνικές αρχές από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Συνολικά, από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης είχε αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 άτομα ενώ συνελήφθησαν 252.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται στις Καστανιές αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου. Το κλιμάκιο της Ν.Δ. θα επισκεφτεί το Τελωνείο των Καστανέων καθώς και την Παρέβρια ζώνη του δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Όπως αναφέρεται, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «θα βρεθούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των κατοίκων της περιοχής που τις τελευταίες μέρες συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποτροπή της παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στη χώρα».

Στην περιοχή θα περιοδεύσει και κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή, το οποίο θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Χθες, την περιοχή επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας προσφύγων και μεταναστών.

Αν σου άρεσε κάνε