Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα: Φωτιές στον Έβρο, παρενόχληση σκάφους στη Λέσβο

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα: Φωτιές στον Έβρο, παρενόχληση σκάφους στη Λέσβο

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 06/03/20, 19:56

Νέα επεισόδια στις Καστανιές του Έβρου. Μικρές εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει στην περιοχή, καθώς λίγες δεκάδες ατόμων πλησίασαν τον φράχτη.

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι από την τουρκική πλευρά βάζουν μόνοι τους φωτιές, προκειμένου να κατηγορήσουν εκ νέου την Ελλάδα. Παράλληλα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές δείχνουν τη ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά κατά των Ελλήνων στρατιωτών.

Την ίδια ώρα, επεισόδια λαμβάνουν χώρα και εντός του τουρκικού εδάφους, στο σημείο «Παζάρ Κουλέ», όπου πέφτουν δακρυγόνα και ακούγονται φωνές μετανάστες.

Μάλιστα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ακούγονται και αρκετοί πυροβολισμοί με αβολίδοτα, οι οποίοι πέφτουν και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ξεχωριστό βίντεο δείχνει επίσης πως η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις και μέσω της ακτοφυλακής της, η οποία προχώρησε σε μια προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους στη Λέσβο με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί υπήρξε νέος γύρος έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ομάδα ατόμων από την τουρκική πλευρά του φράχτη πέταξε και πάλι χημικά προς την ελληνική πλευρά, ενώ «αύρα» της ΕΛΑΣ προχώρησε σε ρίψη νερού. Πυκνός καπνός σκέπασε τον ορίζοντα κατά μήκος του φράχτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα δεδομένα σχεδόν 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν από την Πέμπτη έως και τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, επτά από το Αφγανιστάν κι ένα από τη Συρία.

Αν σου άρεσε κάνε